Suvun innostaminen mukaan

Vihjeitä perheen/suvun innostamiseksi sukututkimukseen ja -historiaan

Järjestäkää sukujuhlat ja ottakaa suunnitteluun mukaan koko perhe ja sukulaisia.

Ideoikaa keskenänne, mitä kaikkea voisitte tehdä sukuhistorianne rakentamiseksi, elävöittämiseksi ja tallentamiseksi tuleville polville.

Opettakaa perheen nuoria käyttämään hiski.fi –sivustoa ja antakaa heille tehtäväksi selvittää jokin syntymäaika, vihkimisaika, kuolinaika tai muu seikka (joko niin, että se tieto jo on sinulla tiedossasi, tai sitten - ei (heidän taitojensa kartuttua).

Ryhtykää suunnittelemaan esitystä kaikista niistä paikoista, jossa perhe on asustanut, ja etsimään kuvia niistä.

Antakaa perheen nuoremmalle väelle tehtäväksi etsiä sivustoilta

http://vesta.narc.fi/cgi-bin/db2www/sotasurmaetusivu/main?lang=fi ja

http://kronos.narc.fi/menehtyneet/ sukunne sodissa nimeltä mainittuja kaatuneita.

Muistelkaa ja kirjoittakaa muistiin, miltä teistä tuntui jonain historiallisena hetkenä ( kun Suomi sai uuden presidentin; kun Teemu Selänne johti kiekkojoukkueen pronssisijalle Sochissa; kun 9/11 tapahtumia New Yorkissa näytettiin suorana Suomen televisiossa; kun Suomi voitti euroviisut;  jne.)

Kutsukaa sukulaisperhe/perheitä kylään muistelemaan yhteistä esi-isää ja kirjatkaa/äänittäkää esiin tulevia ajatuksia, tapahtumia ja tietoja – kaikkien käyttöön.

Pitäkää perheilta ja jakakaa perheen nuoremmille heidän iälleen sopivia tehtäviä seuraavan kuukauden aikana selvittää kaikki, mitä he voivat löytää siitä ja siitä esi-isästä (josta teillä jo on tiedot) ja kertokaa, mistä tietoja voisi hakea.

Antakaa perheen nuoremmille tehtäväksi etsiä netistä niitten kuvia kohteista joissa joissa perheenne jäsenet ovat käyneet esimerkiksi lomamatkalla.

Pitäkää perheilta ja ryhtykää suunnittelemaan perhevaakunaa: ideoimaan sitä, keräämään aineistoa siihen, piirtämään se sekä laatimaan vaakunaselitys.

Suunnitelkaa sukuanne varten perheenä sukuviesti, joka ilmestyy säännöllisesti ja kertoo kaikesta siitä, mitä olette saaneet suvusta selville.